fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

7 cara hilangkan hasad dengki
1. Ucapkan tahniah kepada orang yang didengki itu ketika dia mendapat tuah
2. Sanjung dan puji kebaikannya terutama dibelakangnya.
3. Tutup kelemahannya dan kesalahannya.
4. Ziarahi die dengan membawakan hadiah.
5. Hormatilah dan sayangilah orang-orang disekelilingnya seperti ibubapanya, ahli keluarganya, suaminya dan anak-anaknya.
6. Bela dia kalau ada yang memburuk-burukkannya.
7. Berdoalah kepada Allah agar dihilangkan rasa dengki itu.Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[1] Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu memandai-mandai (melakukan sesuatu perkara) sebelum (mendapat hukum atau kebenaran) Allah dan RasulNya dan bertakwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.

[2] Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengangkat suara kamu melebihi suara Nabi dan janganlah kamu menyaringkan suara (dengan lantang) semasa bercakap dengannya sebagaimana setengah kamu menyaringkan suaranya semasa bercakap dengan setengahnya yang lain. (Larangan yang demikian) supaya amal-amal kamu tidak hapus pahalanya, sedang kamu tidak menyedarinya.

[3] Sesungguhnya orang-orang yang merendahkan suaranya semasa mereka berada di sisi Rasulullah s.a.w, merekalah orang-orang yang telah dibersihkan Allah hati mereka untuk bertakwa; mereka beroleh keampunan dan pahala yang besar.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...