fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk
Khalifah Saidina Umar al-Khattab yang mempunyai kerajaan Islam yang tersebar sehingga ke utara, selatan, timur dan barat bumi, hanya mempunyai rumah yang usang beratapkan pelepah kurma dan lantainya dihias dengan tikar usang. Kezuhudan Khalifah Umar ini telah membuatkan bukan sahaja pegawai utusan kerajaan Rom, malah panglima tentera dan Raja Rom yang ditawan juga terkesima dengan keadaan orang yang bekerja di jalan Allah itu. Kita bagaimana?
 

Ini adalah sedikit gambar-gambar Istana Negara yang baru untuk dikongsi bersama seluruh rakyat Malaysia.
Wajar untuk dikongsi bersama kerana ianya dibina dengan menggunakan duit rakyat Malaysia yang dikutip melalui berbagai-bagai cukai antaranya ialah Cukai Perkhidmatan, Cukai Tanah, Cukai Pintu, Cukai Jalan dan juga Cukai Pendapatan.
Kos pembinaan Istana Negara yang baru di Jalan Duta, Kuala Lumpur, dikatakan telah meningkat dua kali ganda dalam tempoh empat tahun antara faktor peningkatan kos ini ialah peningkatan harga barangan mentah terutamanya keluli.
Timbalan Menteri Kerja Raya, Datuk Yong Khoon Seng berkata istana tersebut dianggar menelan belanja RM400 juta pada tahun 2006 tetapi kini (2010) kosnya meningkat kepada RM811 juta.
Kontrak pembinaan Istana Negara yang baru itu telah diberikan kepada tiga syarikat melalui perundingan langsung, dan bukan melalui tender terbuka.
Ini kerana Istana Negara adalah “unik” dan memerlukan pertimbangan keselamatan tambahan.

tekantype : bersederhanalah kamu dalam apa jua pekara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...