fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

Khasiat Makan CiliKhasiat Makan Pedas!
Sesaper yg suka mkn pedas ni truskan usaha anda coz dibawah adalah khasiat yg suka makan cabai or cili lili nih..Sapa makan cili dier yg terasa pedasszzz!!!zasss..


1. Menurunkan Berat Badan..
Turunkan berat badan? yup makan pedas dpt menurunkan berat badan, makanan bersamabal mahopon pedas jugak boleh meningkatkan selera makan supaya lebih sedap dari biasa..

2. Sihatkan Jantung..
Menyihatkan Jantung, budaya makan pedas boleh mengurangkan serangan jantung dan stroke coz cili/cabai dpt melawan kolestrol jahat dan mengurangkan masalah peradangan..

3. Mencegah Kanser..
Menurut kajian American Association for Cancer Research, capsaicin yg ada dalam cili memiliki kemampuan membunuh beberapa sel cancer dan leukimia. Sedangkan kunyit, yang dijadikan serbuk kari dan mustard, boleh memperlambatkan penyebaran cancer dan pertumbuhan tumor.


4. Menurunkan Tekanan Darah
Menurunkan tekanan darah. Vitamin A dan C mampu menguatkan dinding otot jantung, sementara panas dari lada meningkatkan aliran darah ke seluruh tubuh. kombinasi ini dapat menghasilkan sistem kardiovaskuler yang lebih kuat.

5. Mengurangkan Stress
Makanan pedas meningkatkan pengeluaran hormon yang memberikan rasa yg menyenangkan, ia juga dapat mengurangai stress/tekanan.

so boleyla mam berbakol² cili lepas ni, tp jgn slalu sgt dpt penyakit apendiks kang dah free² kena belah perot buang kantung kangroo huhuzz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...