fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

UNDILAH (video di BAN oleh SKMM tindakan yg silap?)

SKMM mengeBAN produk kegemaran ramai iaitu Music Video pertama diBAN abad ini kerana memaparkan sensitiviti perkauman atau perpatian di M'sia? betul ka? cuba tgk NEWS! di bwah..

PM telah ke udara menjelang 16 September untuk mengumumkan ISA akan dihapuskan. Dalam ucapan PM, beliau menyatakan bahawa "era government knows best is over". Telah berkali-kali beliau menyatakan message yang sama. Berkali-kali hingga kita merasakan cliche nya.

Pengumuman penghapusan ISA telah telah digembar-gemburkan sebagai peristiwa besar oleh Kementerian Penerangan. Sebagai lidah kerajaan, kementerian itu berhak melancarkan propaganda mereka. Saya ingat kejayaan terbesar Tun Dr. Mahathir ketika mengembeling tenaga untuk mendapat sokongan rakyat dalam 'SEMARAK'nya. SEtia bersaMA RAKyat. Itu era RTM adalah raja segala raja dalam dunia komunikasi.

Pengumuman PM ISA akan dihapuskan telah disambut dengan berbagai reaksi. Golongan menentang ISA memuji langkah PM sebagai 'bold'(bukan Blackberry),  dan memberi nafas baru kepada kebebasan di Malaysia -seolah-olah Malaysia ini negara polis(police state) selama ini.

Kita tidak perlu buang ISA kerana ISA dicipta untuk memerangi pengganas. Kepada sesiapa yang bukan pengganas, ISA tidak perlu digusarkan. Apa yang Malaysia perlu adalah sedikit kebebasan dalam berkata-kata. Kita perlukan kerajaan yang membenarkan kita berkata-kata dan meluahkan kemarahan atau perasaan juga kreativiti tanpa halangan.

Video klip 'Undilah' telah diarah Peter Teo, saya minta maaf kerana tersalah fakta dalam posting sebelum ini dengan memberi kredit kepada Namewee. Namewee hanya pelakun, salah seorang dari beberapa orang celebrity.

Tidak ada salahnya video klip berkenaan hingga SKMM telah minta beberapa media utama dibawah pengaruh Kementerian Penerangan seperti TV1, TV2, TV3 dan sebagainya untuk berhenti menyiarkan video klip berkenaan. Untuk keadilan, video itu bukan hanya dilakunkan oleh pemimpin pembangkang seperti Tony Pua, Khalid Samad dan Nurul Izzah, turun menurunkan beberapa tokoh BN seperti Tengku Razaleigh, Wee Ka Siong dan YB Rosnah.

Adil bukan?

Alasan SKMM mungkin kenyataan permulaan Ku Li "Malaysia banyak masalah". Saya masih ingat dalam era kegemilangan Pak Lah, apabila Mukhriz memberi pandangan beliau tentang ucapan Pak Lah sebagai "tidak ada yang baru", kepimpinan Pemuda dibawah Datuk Hishamudin telah menghentam.Mukhriz dengan hebat. Budaya feudalisme masih menebal dalam UMNO, kerana antara ramuan demokrasi adalah boleh dikritik.

Biarlah mereka segala rakyat jelata memberi pandangan masing-masing terhadap negara mereka. Tidak perlu disekat. Apa lagi dalam era internet yang boleh ditonton melalui youtube, tindakan sedemikian tidak membantu BN. Malah BN akan dilihat sebagai obsolete dan tidak dinamik.

Mungkin hanya PM yang ingin kelihatan liberal. Namun kita liberal ditempat yang sepatutnya kita tegas. Kita menjadi tidak liberal kepada bidang seni dan pop culture yang sepatutnya kita lenient.

Jangan serius sangat Datuk. Come'On LAH datOK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...