fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

CIMB pon ada connections dengan ISRAELz?

tekantype : apa nak jadi nih? dunia2 lau nak ikot kan byk lagi jenama kat m'sia ni dpd dorang..tp jenama yg famous ni baru ak tau td.. mmg hampir akhir zaman dah agaknya.. ni blum korg baca artikel pembangunan di makkah dorg jugak.. dorg mmg konker duniala sampai akhir zaman..

Pendedahan ringkas - sistem sekuriti CIMB dikawal zionis Israel? [bukti dari israel biz news & wiki]

sumber : bernama

ok semalam gua terserempak dengan berita bernama atas ni. tahniah la sebab cimb dapat anugerah bank internet terbaik walaupun pada gua cimbclicks tu takde la power sangat. online transaction gua pun kadang kadang sangkut lagi. tapi peduli apa. benda anugerah dekat malaysia ni memang gua tak percaya sangat. alangkan merong mahawangsa yang entah apa apa pun boleh dapat anugerah filem terbaik. kah kah kah!

berbalik pada cerita bank. gua cuba google siapa yang power sangat handle sistem sekuriti cimb sampai dapat anugerah bank terbaik ni? last last jumpa, jawapannya NICE SYSTEMS LTD. seperti dalam berita di bawah, NICE ni handle sistem sekuriti CIMB secara 'remote'. senang cerita memang power la. lagi power berita ni disiarkan di globes - Israel business news.

sumber : globes - israel's business arena

disebabkan naik nama israel dalam berita atas ni, gua pergi melawat wikipedia. dan gua dapati CIMB merupakan antara pelanggan 'terbesar' kepada NICE SYSTEMS LTD yang beribu pejabat di mana? ya, di Ra'anana, Israel. ni bukan gua tuduh ni. ni wikipedia yang bagitau. sila rujuk gambar segiempat dibawah.


sumber : nice wikipedia
dan untuk kepastian lanjut, gua lawat pula website nice.com dan dapat alamat penuh dia. rujuk petak merah di bawah. no talipon pun ada. gambar bawah tu pulak gua dapat dari reuters finance. siapa yang minat benda benda saham ni boleh la pergi pantau NICE SYSTEMS LTD (NICE.TA) di Tel Aviv Stock Exchange sana.

sumber : nice.com

sumber : reuters finance
ok itu pendedahan pasal NICE SYSTEMS LTD. apa pula kaitannya dengan mossad? sebenarnya gua saja gatal tangan google 'nice systems mossad' dan dapat la 2 petikan artikel untuk dikongsi dengan semua seperti di bawah ni. tak kenal mossad? sila google sendiri.

masalahnya bila CIMB 'menyerah kuasa' kepada kompeni yang beribu pejabat di Israel untuk menghandle sistem sekuriti bank tersebut, adakah anda yakin segala maklumat kewangan dan data peribadi anda selamat di tangan mereka? yang mana juga diuruskan oleh bekas pegawai risikan mossad Israel?

sumber : mossadassassins
sumber : haaretz.com

notasemut : tensen juga tulis benda benda macam ni. dalam tv, bukan main lagi pemimpin umno ni benci israel. mahathir siap ada video tunjuk dia power debat dengan yahudi. padahal, pada zaman dia la banyak urusan perdagangan malaysia dengan israel (rujuk : Perdagangan Malaysia - menurut IsraelAsiaCenter.Org) dan sekarang, terima kasih kepada CIMB, akaun gaji gua tiap tiap bulan pulak di handle zionis. 

sumber : http://semutmalaysia.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...