fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

Proton Artiga (Satria Neo Baru?)Satria Neo Baru (Proton Artiga R3)  | News by www.zamstylo.tk~

Tekantype : dah mcm integra dah nama? tp sedap gak Artiga sesuai standard nama proton yg belakang ada hurup "A" contoh

1.Saga (Dulu Sedan,Aeroback,KetaKebal,Tapir,BLM,FL,skang FLX)
2.Tiara (Kereta ni penah femes kejap tp byk kena kutok dpd pemes?)
3.Satria(Dulu 1.3,GTi,Neo sekarang R3 dan baru2 ni Artiga Smart!)
4.Juara (kereta Tin Sardin yg paling tak laku)
5.Arena (Peronda Lebuhraya AKLEH pakai)
6.Gen.2 (ntah pape name tetiba sesat takda urup "A" kat belakang)
7.Savvy (nih pon satu? sesat gak lari konsep proton xda urop "A" jgk)
8.Persona (Oh ni mmg terPersona pada mula penampilan lagi)
9.Exora (dah mcm2 keluaran walaupon 1st kuar kena herdik skang ada BOLD mau apa lagi?)
10.Inspira (Mmg Inspirasi la satu model ni coz dia amik inspirasi dpd Mitshubushi LANCER.. memang celop abez la? Ape Celop!...

Jepun - Proton mempamerkan model konsep Artiga di Pameran Tokyo Auto Saloon 2012. Model konsep Artiga pernah dipamerkan di Pameran motor Shanghai tahun lepas adalah hasil kerja dengan Youngman di China. Proton Artiga ni rupa-rupanya seakan-akan Proton Satria Neo. Dengan bodykit yang lebar dan rim yang besar, nampak kereta ini secara keseluruhan lebih garang. Lampu depan yang direka semula juga sepadan dengan rekaan gril dan bumper depan. Jom kita tengok gambar menarik Proton Artiga baru ni.

Berita terkini tentang Satria Neo – Proton Satria Neo juga telah secara rasmi dijual di Jepun sebagai kereta rali oleh syarikat Carosser, pemilik jenama tuning rali Cusco untuk peminat rali di Jepun. Satria Neo mula menjadi sebutan apabila berjaya memenangi kategori pemandu dan pengeluar pada kejohanana rali APRC dan kini bertanding di kejohanan rali dunia (WRC) pusingan pertama di Monte Carlo.

Sememangnya Proton Artiga mirip asal daripada reka bentuk Proton Satria Neo. Kita sepatutnya berbangga antara salah satu kereta yang menjadi kebanggan dan perhatian adalah Proton Satria Neo. Proton Satria bermula dengan dimensi awal, kemudian disusuli dengan Satria GT dan seterusnya beralih kepada Satria Neo. Tengok gambar lagi Klik Baca Artikel Lagi dibawah ( )


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...