fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

Anonymous bunuh Facebook?

PALO ALTO, Calif. – Kumpulan penggodam internet terkenal, Anonymous sedang merancang untuk ‘membunuh’ Facebook dan telah mengumumkan tarikh ia akan cuba berbuat demikian dalam satu kenyataan yang mula mendapat perhatian serata dunia bermula Selasa lalu.
Dalam satu video YouTube, kumpulan penggodam itu memberi amaran, “Perantaraan komunikasi yang anda semua sangat minati akan dimusnahkan.”
“Jika anda seorang penggodaman atau seseorang yang hanya ingin melindungi kebebasan maklumat, sertai dan bunuh Facebook demi privasi anda sendiri.”


Kumpulan itu menyatakan dalam mesejnya bahawa “Operasi Facebook” akan bermula pada 5 November.
Ia mendakwa yang rangkaian sosial itu, yang berpusat di Palo Alto, California, menyediakan maklumat kepada”agensi kerajaan” supaya mereka boleh “mengintip orang awam”.
Walaupun bukan satu entiti tunggal, Anonymous menghubungkan penggodam merentasi satu dunia dengan matlamat melakukan tindakan sivil membantah secara dalam talian (online).
Terbaru, kumpulan penggodam “AntiSec” – yang berkait dengan Anonymous – mendakwa bahawa minggu lepas ia telah “merosakkan dan memusnahkan” beberapa laman web agensi polis Amerika Syarikat sebagai tindak balas kepada penangkapan beberapa suspek serangan siber. (http://www.foxnews.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...