fb

Alamilah dua website(dibawah) yang berbeza ini powered by zamstylo
ZAMSTYLO // CARABEB!

/ohtengok/ ni live blogging aku!
Bagi memstikan website ini berjalan dengan lebih lancar anda mestilah menggunakan GOOGLE CHROME(BARU!!) mozilla firefox 4.0 browser dan internet explore9 dan resolution 1280x1024 pixels keatas screen monitor anda..
admin: zaMstylO™
Segala Kandungan dan Material di dalam blog ini adalah perkongsian dan mengamalkan sharing menyaring jika terdapat segala pertanyaan dan kemusykilan sila layari www.facebook.com/www.zamstylo.tk

Steve Jobs Letak Jawatan?


STEVE JOBS AMIK ALIH www.zamstylo.tk da?'


Setelah beberapa tahun denggan apple akhirnya Steve Jobs telah meletak jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif di Apple Inc. Sekaligus mengakhiri penguasaannya selama 14 tahun keatas sebuah gergasi teknologi yang pada mulanya diasaskan oleh beliau bersama seorang rakan di sebuah garaj.

Dalam sepucuk surat kepada ahli lembaga pengarah syarikat itu, beliau menyebut sebab perletakkan jawatannya ada disebabkan oleh kanser pancrease yang dialaminya.

"Saya selalu berkata jika suatu hari nanti apabila saya tidak lagi dapat memenuhi tugas-tugas saya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Apple, saya akan menjadi yang pertama untuk memberi tahu anda (untuk meletak jawatan). '
Beliau telah menamakan Ketua Pengawai Operasi Apple, Tim Cook sebagai penggantinya dan beliau berharap untuk melihat syarikatnya itu ditadbir dengan baik dan berkembang menjadi salah satu jenama yang paling berkuasa dan diiktiraf dunia.

Jobs akan kekal sebagai pengerusi lembaga pengarah dan hanya melepaskan kerusinya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif.

Ura-ura perletakkan jawatannya bermula pada 5 Januari 2009,dimana Jobs memberitahu ahli lembaga pengarah Apple bahawa beliau akan meletakkan jawatan sebagai CEO Apple sekiranya tidak mampu melaksanakan tugas-tugas tersebut.

Dan pada tahun yang sama juga beliau telah menjalani pembedahan pemindahan hati dan kemudiannya keadaan kesihatan beliau menjadi semakin buruk sehingga memaksa beliau melantik Ketua Pegawai Operasi Apple, Tim Cook untuk mengambil alih peranan beliau selaku CEO buat sementara waktu bermula awal tahun ini. www.zamstylo.tkTugas utama Cook adalah berkaitan dengan operasi jualan produk Apple di seluruh dunia termasuk pengurusan bekalan produk, aktiviti jualan serta perkhidmatan dan sokongan produk.

Beliau telah berkhidmat di syarikat itu sejak tahun 1998 dan baru-baru ini telah dianugerahkan bonus $ 5 juta serta 75.000 unit saham sebagai penghargaan diatas prestasi kerja yang sangat cemerlang.

Hasil dari usaha Cook, Apple secara rasminya diumumkan sebagai syarikat yang paling berharga di Amerika pada bulan ini dengan nilai $ 338billion, iaitu $ 1 bilion lebih tinggi daripada Exxon Mobil. - www.zamstylo.tk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...